toggle menu
SI
Show menu

Lea Džanan

Lea Džanan

Življenje je zanimivo in igrivo. Polno navideznih naključij, ki ponujajo nove možnosti in nove priložnosti. Za učenje, za odkrivanje in za spreminjanje. Brez nenehnega učenja si težko predstavljam življenje. In nenehno spreminjanje je vpeto že v naravo, ki kaže podobo ponavljajoče kontinuitete, znotraj nje same pa se vsak dan dogajajo različni procesi, ki sledijo ustaljenemu ciklu. Ciklu življenja. Kot opazovalko in ustvarjalko prostorskih oblik me vedno znova prevzame ta proces. 

"Vse se vrti ..."


S stvaritvijo prostora, ki posega v čas, se kot arhitektka srečujem z izbiro materiala, njegovo obliko in barvo. Ob tem ostajam predana starodavnim kitajskim veščinam in tradicionalnim znanjem daljnega vzhoda, kjer črpam inspiracijo pri svojem ustvarjanju. Rada imam kreativnost odprtega duha z neobremenjenim pristopom, ki pa upošteva zakonitosti univerzuma. 


"V sožitju japonskega minimalizma in avantgardnih umetnikov"


Pri arhitekturi in oblikovanju se mi poleg tradicionalnih vrednot japonskega minimalizma, s filozofijo wabi-sabi, zdi izredno zanimiva avantgarda umetnikov. Predvsem izrazje Kandinskega in Maleviča, ki je razvil suprematizem in navdihnil tudi Zaho Hadid, ki je premaknila meje v oblikovanju arhitekture. Še vedno gre za brezhibnost minimalizma, vendar ne več le v ortogonalni linijski, temveč tudi v organski sferi oblik. Manj je več. Preprostost in izčiščenost. Navznoter in navzven. V arhitekturi ali življenju. Vse je mogoče.


Biti del WS Team-a, pomeni biti del družbe. Srečanje je  bilo eno izmed tistih naključij, kjer smo našli skupni jezik, ne le v dojemanju vizualne podobe Wood Stock Eyewear-a, ampak tudi v razumevanju in načinu življenja samega.


Moje delo je skrb za vizualno in grafično podobo podjetja.