toggle menu
SI
Show menu

Jago Stemberger

Jago Stemberger

Rojen v družini, kjer je vladala trda Špartanska vzgoja in je vrednote videla v izobrazbi ter trdem delu – ne pa v denarju. Za moje sanje ni bilo ne posluha, ne sredstev. Delo, disciplina, konstantni treningi in ponos so bili na prvem mestu. Oče je zahteval in pričakoval od mene vedno samo najboljše. Kmalu sem se naučil, kako ne popuščati in vedno vztrajati do konca, kar je tudi moj moto že od ranega otroštva.

"Izoblikovali so me treningi in izobrazba"

Celo moje življenje je bilo podrejeno treningom in izobrazbi. Že kot petletni otrok sem pričel smučati in tekmovati. Kasneje sem se kot mlad mednarodni učitelj posvetil predvsem poučevanju smučanja v tujini. Po srednji šoli sem se bolj kot s smučanjem pričel ukvarjati z atletiko in kmalu postal večkratni državni prvak na visokih ovirah, trikrat postavil in tudi podrl državni rekord.

Po naravi sem nemiren, nestanoviten in vedno predan izključno lastni viziji. Ljubim spremembe in čim večjo raznolikost v svojem življenju. Hrepenim po ustvarjalnosti in neprestano stremim k izvirnosti, raziskovanju in spoznavanju prihodnosti.

Pri razmišljanju z lahkoto preskakujem s teme na temo. Perfekcionizem in čut za estetiko sta mi bila po očetu arhitektu položena v zibelko! Podedoval sem umetniško žilico in veliko domišljije, a ker je bil oče močno povezan z vojsko in tudi vojaško usmerjen, me je od malega učil predvsem reda in discipline. Prav zaradi tega sem še dodatno postal selektiven in pričel natančno opazovati in presojati značaje ljudi ...

Želja postati pilot-aviator izvira že od rojstva. Kot otrok sem občudoval Petra Pana in od kar pomnim sem neskončno sanjaril in si želel leteti. Kariero pilota sem začel v slovenski vojski in nadaljeval v poslovni aviaciji. Najpopolnejši nebesni užitek mi daje akrobatsko letenje in nastopanje na različnih air-show-ih.

"Razpet med umetnostjo in domišljijo ter trdim delom in vojsko"

Ves čas sem bil razpet met dvema svetovoma. Svetom umetnosti, ustvarjalnosti in neskončne domišljije ter drugim svetom, usmerjenim v trdo delo, konstantne treninge, šport, vojsko in letenje. Prav zaradi tega me je akrobatsko letenje tako pritegnilo, ker je pri njem poudarjeno umetniško izražanje in se lahko tako tudi pri letenju približam svojemu drugemu jazu - umetniku!

Sem lastnik edinega Ultimate 20-300 S dvokrilca na svetu. Moja 'bejbola' ali po domače 'kuzla', kot jo ljubkovalno imenujem, je izjemno specifično tekmovalno dvokrilno letalo in se, kot vsaka ženska, neprestano pritožuje in jo vedno kaj moti … :)


"Mladim želim dati priložnost, ki je sam nisem imel"

Želim si, da bi lahko s svojim zgledom pokazal, da nikoli ni prepozno za tisto, kar si res želimo. Sam sem si vedno želel biti opažen in, da bi mi kdo finančno pomagal pri ustvarjanju svojih sanj. Ker je ta čas zame žal že odšel, pa sedaj čutim izjemno željo in potrebo pomagati drugim, dati mladim tisto, po čemer sem sam neskončno hrepenel!

Sedaj bi rad dal možnost mladim, saj jaz te možnosti nisem imel. In prav Wood Stock Team je to, kar sem iskal. Sanje so končno postale realnost!

”It’s magic to risk everything for a dream only you can see.”

“The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.” - Eleanor Roosevelt