toggle menu
SI
Show menu

Jaka Jančič

Jaka Jančič

Sem ustanovitelj blagovne znamke Wood Stock. Po profesiji živilski tehnik, vendar me ta poklic nikoli ni res zanimal, razen doma, kadar lahko svojo ustvarjalno pokažem za štedilnikom. Že od malega so se izrazile moje ročne spretnosti. Rad sem risal, vedno kaj ustvarjal. Po končani osnovni šoli, sem se želel izšolati za zobotehnika, ampak se mi žal, in sedaj na srečo, ni izšlo. Še dobro :)

Moja pot ustvarjanja Wood Stock očal je bila trnova. Doživel sem veliko vzponov in padcev, za kar se zahvaljujem življenju, saj brez njih danes ne bi ustvarjal Wood Stock očal - očal, ki imajo dušo.

Od malih nog sem bil velik ljubitelj narave. V prostem času (tiso malo, kar ga imam) rad z ženo nabiram gobe, sem tudi strasten ribič. Iz dneva v dan me fascinira vse kar nam narava ponuja

"Zakaj očala?"

Ker sem velik ljubitelj očal, sam si pravim shades lover.

"In zakaj les?"

Ker me narava fascinira, ker je les  lep tak, kakršen je in, ker se iz njega da marsikaj narediti. Za nošnjo je prijetnejši od ostalih materialov, ker je del narave, ker je del nas. Po duši sem umetnik in ideje za dizajne najdem prav v naravi.

 

"Vsak prosti trenutek izkoristim za oddih v naravi"

Nisem tipičen »meščan«, saj izkoristim vsak prost trenutek za oddih v naravi. Odkar sem začel z izdelavo Wood Stock očal, sem še bolj pozoren nanjo in vse kar se dogaja okoli nas. Srce me boli, ko vidim, kako nam narava izumira, mi pa si mečemo pesek v oči, da bo vse v redu. Zavedam se, da sveta ne morem spremeniti, lahko pa spremenim sebe, svoje ravnanje do narave in uporabe naravnih danosti. Nekako smo zgubili stik z naravo.

Svoje podjetje želim ohraniti vitalno in naravi prijazno, z zaposlitvijo ljudi in ne nakupom strojev. Moja očala bodo vedno narejena ročno, kljub veliki količini ur, ki je za njihovo izdelavo potrebno. Po tem se razlikujemo od ostalih.

Vse kar delam, delam s srcem in to se mi obrestuje. Moje delo mi predstavlja način življenja. Wood Stock je del mene, je moj prvi otrok, ki potrebuje nenehno varstvo, vzgojo in pomoč pri rasti. Zadovoljne stranke mi narišejo nasmeh na obraz in mi dajo dodaten zagon za delo. Marsikatera stranka je postala tudi moja prijateljica. V resnici ne vem, če je izraz  stranka pravilen. Zame to niso stranke,  ampak so pomemben del moje zgodbe, so del Wood Stock-a.

 

"Ljubim življenje takšno kot je"

Moje delo v Wood Stock-u je ustvarjanje novih dizajnov in realizacija le-teh. Sem dizajner Wood Stock očal. Najbolj me veseli ustvarjanje proporcijsko prilagojenih očal na posameznikov obraz. Tukaj lahko izrazim vso svojo kreativnost in ročne spretnosti, saj je potrebno prilagoditi nosnik, širino okvirja, kot očal ter velikost ušnikov. Balzam za mojo dušo pa so posebne zgodbe, ki jih ustvarjam skupaj z unikatnimi ljudmi. Tukaj se igram s posebnimi lesovi, dizajni in intarzijami.