toggle menu
SI

POGOJI POSLOVANJA SPLETNE TRGOVINE WOOD STOCK


Pogoji poslovanja Spletne trgovine Wood Stock so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) ter s priporočili TZS.


Dostava

Pri nakupu nad 400 € je dostava brezplačna. Pri nakupu do 400 € vam zaračunamo dostavo v višini


 • 15 EUR - Evropa
 •  25 EUR - izven Evrope.

Strošek dostave je vračunan v kupnino kot ločena postavka.

Rok dobave je od 12 do 22 delovnih dni od naročila oz. od plačila predračuna.

Blago kupljeno prek spletne trgovine dostavljamo po vseh državah sveta.  Dostava je lahko tudi brezplačna za vse vrednosti nakupov, v kolikor je tako zabeleženo na spletni strani. 
Dostavo izvaja podjetje UPS Adria (S) Ekspress d.o.o., in sicer v svojem delovnem času.

Plačilo

Na voljo je plačilo s kreditnimi in plačilnimi karticami.

Kreditne in plačilne kartice prek spleta:
Plačilo se lahko izvede s kreditnimi in plačilnimi karticami MasterCard, Visa, American Express in Maestro.

Podatki o vaši kreditni ali plačilni kartici so zaščiteni, saj se prenos podatkov izvaja v kodiranem načinu.

 

Naročilo in dobavni roki

Čas za dobavo izdelkov lahko znaša od 12 do 22 delovnih dni oz. dlje v primeru izdelkov narejenih po meri. Izjemoma se lahko zgodi, da naročeni artikel ni dobavljiv. V takšnem primeru vas bomo obvestili najkasneje v roku treh delovnih dni od prejema vašega naročila in, v kolikor že plačano, vam vrnemo denar.


Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Cene se lahko do trenutka oddanega naročila spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo le za nakupe v Wood Stock d.o.o. spletni trgovini in se lahko razlikujejo od rednih cen. Pridružujemo si pravico do sprememb in konfiguracij brez predhodnega obvestila.

Pritožbe

Wood Stock spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po najboljših močeh trudi vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožba se lahko odda prek e-naslova info@woodstockeyewear.com ali pisno na naslov prodajalca: Wood Stock d.o.o, Čopova ulica 5a, 1000 Ljubljana. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Prodajalec si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. V kolikor sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med prodajalcem in kupcem pristojno sodišče v Ljubljani.

 

Vračilo v 14 dneh (Odstop od pogodbe)

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (e-naslov: info@woodstockeyewear.com), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket). Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).


Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje Wood Stock d.o.o, Čopova ulica 5a, 1000 Ljubljana, e-naslov: info@woodstockeyewear.com o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe (npr. s pismom, poslanim po pošti, elektronski pošti ali telefaksu). Ne glede na obliko odpovedi mora potrošnik podjetju predložiti kopijo računa.


Da bi se rok za odstop od pogodbe upošteval, zadošča, da je obvestilo v zvezi z uveljavljanjem pravice potrošnika do odstopa od pogodbe poslano pred iztekom odstopnega roka od te pogodbe.


Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, pri pogodbah katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo.


Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.


Potrošnik blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja.


Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika ali drugo plačilno sredstvo, v kolikor to izrecno zahteva uporabnik, se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in se znesek prav tako vrne uporabniku.


Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno najkasneje v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede z nakazilom na njegov transakcijski račun, razen če potrošnik izrecno zahteva vračilo na drugo plačilno sredstvo. Potrošnik zaradi vračil ne nosi stroškov. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče.


V izjemnih primerih, ko izdelki niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup izdelka z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika na elektronsko pošto. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega izdelka enake ali višje vrednosti.


Pravico do vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakon o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).


Napotki za odstop od pogodbe

Pri spletnem nakupu si izdelkov pred nakupom ni možno fizično ogledati, zato vam omogočamo (znotraj zakonskih okvirov) možnost odstopa od pogodbe. Za vas smo pripravili priporočila, na kaj je potrebno biti pozoren pri nakupu na daljavo, da bo le-ta čim bolj prijetna izkušnja:


 • previdno odprite embalažo in jo hranite v nespremenjenem stanju, dokler niste v celoti prepričani, da je izdelek ustrezen,
 • vidne sledi uporabe (sledovi ličil, potu, praske in odrgnine, madeži itd.) niso primerne za odstop od pogodbe,
 • pri preverjanju ustreznosti je priporočljivo, da si ličila odstranite,
 • očala vedno snemajte z obraza z obema rokama,
 • očal nikoli ne polagajte na trdo površino z lečami obrnjenimi navzdol, ker se lahko poškodujejo,
 • očal ne izpostavljajte visokim temperaturam nad 60°C, ker lahko pride do deformiranja materialov.

Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da izdelek lahko odprete, pregledate in če vam ne ustreza, ali pa so bila vaša pričakovanja drugačna, odstopite od nakupa. Ta priporočila ne veljajo, če je izdelek ob nakupu v okvari oziroma ne deluje. V tem primeru gre za uveljavljanje stvarne napake ali garancije.


Vračilo blaga za pravne osebe

Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Glavna razlika je v možnostih odstopa od pogodbe: Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk izdelkov v okviru garancijskih pogojev. Prej naštete pravne entitete nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema blaga, ne da bi bilo treba navesti razlog za svojo odločitev kot to velja za fizične osebe. Vračilo kupnine žal ni možno. Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo  Splošni pogoji, z razliko v že predhodno omenjenih možnostih odstopa od pogodbe.

 

Garancija


 • Doživljenjska garancija na okvirje

Vsi Wood Stock okvirji imajo doživljenjsko garancijo na kakovost. V primeru slabega delovanja ali poškodbe iz naslova nekvalitetne izdelave oz. neprimernega transporta Wood Stock zagotavlja brezplačno popravilo, kar vključuje tudi nastale stroške pošiljanja.

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti ponudnika v roku dveh tednov od dneva dostave.

 Pravico do uveljavitve stvarne napake natančneje opredeljuje Zakon o varstvu potrošnikov.

Garancija ne velja v primeru neprimernega ravnanja z izdelkom ali uničenja, ki je posledica malomarnega ravnanja.

Za vsa vprašanja in dodatne informacije se lahko obrnete na elektronski naslov info@woodstockeyewear.com. 

 • Garancija na očalna stekla

Očalna stekla so certificirana s strani podjetja Optimed d.o.o. in imajo priloženo dvoletno garancijo na kakovost.

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca (Wood Stock). Pravico do uveljavitve stvarne napake natančneje opredeljuje Zakon o varstvu potrošnikov.

Garancija ne velja v primeru neprimernega ravnanja z izdelkom ali uničenja, ki je posledica malomarnega ravnanja.

Za vsa vprašanja in dodatne informacije se lahko obrnete na elektronski naslov info@woodstockeyewear.com.

 

Stvarna napaka

Napaka je stvarna:

 • če izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo;
 • če izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z modelom, razen če je bil model prikazan le kot informacija.SPLOŠNI POGOJI UPORABE SPLETNEGA MESTA


Nahajate se na spletnem mestu Wood Stock d.o.o. (woodstock.com, woodstock.si). Vaš dostop do tega spletnega mesta in njegovo uporabo urejajo ti splošni pogoji. Z vstopom na spletno mesto potrjujete, da ste seznanjeni s splošnimi pogoji in z njimi soglašate ter, da vas določbe iz teh splošnih pogojev zavezujejo. Wood Stock si pridržuje pravico, da te splošne pogoje brez obvestila dopolni ali spremeni.


Wood Stock si pridržuje pravico za morebitne napake v vsebini in pravilnosti ter točnosti objavljenih podatkov, do katerih je morda prišlo zaradi napak pri vnosu, časovne neusklajenosti ali drugih nepredvidljivih vzrokov. Pridržuje si pravico do spreminjanja in dopolnjevanja vsebin.

Zaupnost podatkov

Uporabniki spletne strani imajo možnost, da prek spletnih obrazcev pridobijo dodatne informacije o ponudbi in/ali storitvah ter naročijo blago in/ali storitev.


Z izpolnitvijo spletnega obrazca in zahtevanih podatkov ter njihovo potrditvijo soglašajo z uporabo osebnih podatkov za zbiranje baze podatkov za namene trženja, vzorčenja, anketiranja strank in statistične obdelave podatkov o strankah, z namenom ugotavljanja uporabe spletne strani in storitev, prilagajanje ponudbe, segmentacijo, raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, vabila na dogodke, posredovanje katalogov in drugega reklamnega materiala. Uporabnik dovoljuje Wood Stock-u uporabo različnih komunikacijskih kanalov, kot so telefon, osebna pošta, elektronska pošta in drugih.


V skladu s 73. členom ZVOP ima posameznik pravico kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahtevati, da Wood Stock trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja. Wood Stock jamči, da vse informacije in osebne podatke brezpogojno varuje in z njimi ravna v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Piškotki

Za optimizacijo spletne strani z vidika sistemske učinkovitosti, zagotavljanja koristnosti in uporabnosti informacij ter ponudbe, v datotekah z dnevniki na uporabnikovem računalniku Wood Stock samodejno zbira in shranjuje informacije. Te vključujejo uporabnikov naslov internetnega protokola (IP), vrsto brskalnika in jezikovno nastavitev, operacijski sistem, ponudnika internetnih storitev (ISP), in datum/čas obiska.


Wood Stock tako pridobljene podatke uporablja za učinkovito upravljanje spletnih strani, pridobivanje informacij o vedenju uporabnikov po spletni strani, demografskih podatkih o uporabnikih in analizo trendov. Zbrani podatki se lahko uporabijo za tržne in oglaševalske namene in komunikacijo navedeno v prejšnji točki (Zaupnost podatkov). Tudi za podatke zbrane s piškotki in drugimi primerljivimi tehnikami se uporablja izjava o varstvu osebnih podatkov iz teh pogojev.